Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Kradol drevo: 51-ročnému mužovi hrozí odňatie slobody až na dva roky

Policajná snímka. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajná hliadka počas výkonu služby spozorovala nákladné vozidlo Praga naložené drevom, ktoré išlo v smere od Uhrovca do Bánoviec nad Bebravou.

Uhrovec 29. novembra (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil 51-ročného muža z prečinu krádeže. Ten odcudzil v oblasti Jankovho vŕšku pri Uhrovci v okrese Bánovce nad Bebravou palivové drevo. Trenčianska krajská polícia o tom v stredu informovala na sociálnej sieti.

Policajná hliadka počas výkonu služby spozorovala nákladné vozidlo Praga naložené drevom, ktoré išlo v smere od Uhrovca do Bánoviec nad Bebravou. "Po kontrole dokladov potrebných pre vedenie vozidla vodiča vyzvala na predloženie listiny o pôvode dreva a listiny potrebnej k prevozu dreva. Tieto však vodič hliadke nepredložil," uviedli policajti.

Polícia zistila, že o prevoz dreva vodiča požiadal 51-ročný muž. "Ten z lesného porastu v oblasti Jankovho vŕšku odcudzil palivové drevo o celkovom objeme 5,4 kubického metra. Toto si sám predtým najskôr nachystal a následne bez platného dokladu o pôvode dreva a jeho prevoze toto odcudzil," priblížili policajti.

Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.