Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Opitému vodičovi v Prešovskom kraji namerali skoro jeden a pol promile

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Policajná hliadka v nedeľu (23. 4.) dopoludnia podrobila kontrole 36-ročného muža žijúceho v obci Medzany, pretože podozrivo cúval na parkovisku vo Veľkom Šariši.

Prešov 24. apríla (TASR) - Polícia odhalila v Prešovskom kraji v uplynulých dňoch vodiča pod vplyvom alkoholu a ďalšieho, ktorý má zadržaný vodičský preukaz pre alkohol. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Policajná hliadka v nedeľu (23. 4.) dopoludnia podrobila kontrole 36-ročného muža žijúceho v obci Medzany, pretože podozrivo cúval na parkovisku vo Veľkom Šariši. Podrobila ho kontrole, ako aj dychovej skúške, ktorej výsledok dosiahol hodnotu takmer jeden a pol promile. Vodič bol na mieste zadržaný a skončil v cele policajného zaistenia. Polícia ho obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia polícia obvinila 23-ročného muža z obce Jakubany. V piatok (21. 4.) večer viedol osobné vozidlo v rodnej obci, pričom policajná hliadka namerala, že prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť v obci o 57 kilometrov za hodinu.

"Mladý vodič bol zastavený a podrobený kontrole, pri ktorej bolo zistené, že vodičský preukaz má zadržaný za jazdu pod vplyvom alkoholu, a že má udelené závažné opatrenie, spočívajúce v zákaze činnosti viesť motorové vozidlá s platnosťou až do novembra 2024," uviedla Ligdayová s tým, že vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia.