Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

NEHODA NA CESTE: Pri Jelšave sa zranili dve osoby

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

Podľa polície mal 32-ročný vodič z Jelšavy predchádzať pred ním idúce vozidlo v úseku, kde je predchádzanie vozidiel zakázané.

Jelšava 11. júla (TASR) - V lokalite Teplá voda pri meste Jelšava došlo v pondelok (10. 7.) popoludní k dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili dve osoby. Polícia v súvislosti s nehodou obvinila 32-ročného muža, ktorý šoféroval opitý a bez vodičského oprávnenia. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa polície mal 32-ročný vodič z Jelšavy predchádzať pred ním idúce vozidlo v úseku, kde je predchádzanie vozidiel zakázané. "Počas predbiehania došlo k nárazu vozidla do ľavej zadnej časti predbiehaného vozidla," priblížila polícia s tým, že vodič, ktorý nehodu spôsobil, pri dychovej skúške nafúkal viac ako dve promile alkoholu.

Pri dopravnej nehode sa ľahko zranil 45-ročný spolujazdec opitého vodiča i 69-ročná spolujazdkyňa z druhého vozidla. Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič, ktorý jazdil pod vplyvom alkoholu a navyše bez vodičského oprávnenia, bol na mieste zadržaný a následne umiestnený do policajnej cely.