Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Otec so synom zbili pri Trnave vodiča linkového autobusu

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Otec so synom čelia obvineniu z úmyselného ublíženia na zdraví a výtržníctva, za čom v zmysle zákona môže hroziť väzenie až na tri roky.

Leopoldov 28. júla (TASR) - Z prečinu ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinili otca so synom z Leopoldova. Ešte v polovici mája sa 16-ročný chlapec dostal do slovnej potýčky s vodičom linkového autobusu Trnava - Siladice, v ktorom sa viezol. To sa nepáčilo 47-ročnému otcovi chlapca a počas obednej prestávky vodiča spolu fyzicky napadli. Najskôr ho udrel otec do tváre a potom ho cez zadné dvere autobusu vyhodili von. Informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

"V útoku potom pokračoval aj mladík, ktorý ho niekoľkokrát kopol do tváre. Podľa lekárskej správy utrpel vodič vo veku 55 rokov stredne ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť štyri až šesť týždňov. Pri páde si zlomil členok a zlomeniny mal aj v tvárovej časti," pokračovala Linkešová. Otec so synom čelia obvineniu z úmyselného ublíženia na zdraví a výtržníctva, za čom v zmysle zákona môže hroziť väzenie až na tri roky. Trestná sadzba sa u mladistvých znižuje o polovicu.