Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Tento muž sa vydáva za španielskeho vojaka, polícia po ňom pátra

Polícia vo Zvolene sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanom 23-ročnom Jakubovi Starinskom (na snímke) z Ľubochne, ktorý je obvinený z prečinu opakovanej krádeže. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Oblečený je zväčša v maskáčovom vojenskom odeve, avšak môže byť oblečený aj ako developer, ktorý objednáva akciu pre rôzne firmy.

Zvolen 29. marca (TASR) - Polícia vo Zvolene sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po hľadanom 23-ročnom Jakubovi Starinskom z Ľubochne, ktorý je obvinený z prečinu opakovanej krádeže. Muž sa podľa polície vydáva za španielskeho vojaka, plukovníka Thobiasa Gosarraha, ktorý má byť arabského pôvodu.

"Navštevuje pohostinské zariadenia, kde si objednáva stravu alebo spoločenské akcie pre svojich 'bratov', pričom je vo svojich príbehoch veľmi suverénny a používa identitu osôb, ktoré už v minulosti podviedol. Pri objednávkach ponúka finančnú hotovosť od 3000 do 10.000 eur a objednáva drahé jedlá a nápoje," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Ďalej uviedla, že oblečený je zväčša v maskáčovom vojenskom odeve, avšak môže byť oblečený aj ako "developér", ktorý objednáva akciu pre rôzne firmy. Podvodov sa tento rok dopustil aj v Českej republike, kde je evidovaný ako nežiaduca osoba.

"Žiadame občanov, aby akékoľvek informácie o hľadanom mužovi oznámili na najbližšom útvare Policajného zboru alebo na linku tiesňového volania číslo 158," dodala hovorkyňa.