Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pomôžte nájsť polícii páchateľa, ktorý vylúpil banku v nákupnom centre

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Neznámy páchateľ si z pobočky odniesol minimálne 50.000 eur.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý v sobotu večer (29. 4.) lúpežne prepadol pobočku banky v nákupnom centre na Einsteinovej ulici v bratislavskej Petržalke. Neznámy páchateľ si z pobočky odniesol minimálne 50.000 eur. Informovala o tom dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Podľa dostupných informácií neznámy páchateľ vošiel do priestorov pobočky banky situovanej na prvom poschodí obchodného centra. Pod hrozbou použitia zbrane požadoval od zamestnancov vydanie finančnej hotovosti. Zamestnanec banky z obavy o život a zdravie vydal finančnú hotovosť vo výške minimálne 50.000 eur," opísala Mihalíková.

Neznámy páchateľ podľa jej slov utiekol po sklenenom moste pre chodcov vedúceho z nákupného centra, následne po Panónskej ceste smerom do Petržalky. "V čase lúpežného prepadnutia sa v priestoroch banky nachádzalo päť pracovníkov a jeden zákazník, k ich zraneniu však nedošlo," doplnila s tým, že policajti prípad vyšetrujú a po neznámom páchateľovi intenzívne pátrajú. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci trestného činu lúpeže.

Popis osoby: Podľa súčasných informácií ide o muža vysokého približne 170 až 175 centimetrov, strednej postavy, oblečenú mal čiernu bundu s bielymi pásmi na rukávoch, čierne športové nohavice, čierne tenisky a na rukách mal čierne rukavice. Muž mal na hlave a tvári čiernu parochňu s bradou.

"V tejto súvislosti vyzývame občanov k spolupráci. Akékoľvek informácie k páchateľovi, k jeho súčasnému pohybu či pobytu, nám oznámte na bezplatné číslo polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," uviedla Mihalíková.