Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia pátra po páchateľovi, ktorý kradol v areáli SAV

Na snímke vchod do areálu Slovenskej akadémie vied (SAV) na Dúbravskej ceste v Bratislave Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa polície páchateľ neznámym predmetom poškodil na jednom z poschodí niekoľko dverí a z miestností následne odcudzil osem notebookov, jeden PC, ako aj dva externé hard disky.

Bratislava 20. januára (TASR) - Do jednej z budov v areáli Slovenskej akadémie vied (SAV) na Dúbravskej ceste v Bratislave sa vlámal doposiaľ neznámy páchateľ a odcudzil viacero kusov výpočtovej techniky. Ku krádeži malo dôjsť v pondelok (18.1.) vo večerných hodinách. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Podľa polície páchateľ neznámym predmetom poškodil na jednom z poschodí niekoľko dverí a z miestností následne odcudzil osem notebookov, jeden PC, ako aj dva externé hard disky. "Krádežou bola spôsobená celková škoda na odcudzenej výpočtovej technike 8425 eur, poškodením dverí vznikla škoda 1300 eur," doplnil Szeiff.

Poverený príslušník Policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Polícia po páchateľovi pátra.