Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Regióny

Polícia pátra po vodičovi, ktorý za Malachovom zrazil chodca a ušiel

Ilustračné foto.

Vodič idúci z Malachova zrazil chodca bez reflexných prvkov. Po náraze ho odhodilo mimo cesty za zvodidlá, kde ho našla policajná hliadka.

Banská Bystrica 5. mája (TASR) – Polícia v Banskej Bystrici objasňuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok okolo 22:00 za obcou Malachov. Neznámy vodič zrazil 68-ročného chodca, neposkytol mu pomoc a ušiel. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti. Verejnosť žiada o pomoc pri jeho vypátraní.

"Vodič idúci z Malachova, približne 180 metrov za tabuľou obce smerom do Banskej Bystrice, zrazil chodca bez reflexných prvkov. Po náraze ho odhodilo mimo cesty za zvodidlá, kde ho našla policajná hliadka. Vodič z miesta nehody ušiel a zranenému neposkytol pomoc," tvrdí polícia.

Podľa opisu by mohlo ísť o vozidlo Citroen Berlingo tmavšej farby. Na mieste nehody sa našlo pravé spätné zrkadlo a kusy prasknutého predného svetla.

"Prosíme svedkov dopravnej nehody, aby nám poskytli akékoľvek informácie, ktoré pomôžu vypátrať neznáme vozidlo, jeho vodiča a objasniť okolnosti tejto nehody. Môžu sa ozvať na linku tiesňového volania č. 158, osobne na ktoromkoľvek útvare PZ alebo prostredníctvom facebookovej stránky," uvádzajú policajti.

Opätovne pripomínajú dôležitosť používania reflexných prvkov u chodcov, najmä ak sa pohybujú na cestách, prípadne v ich blízkosti v čase zníženej viditeľnosti.