Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Pri reťazovej nehode pri Poprade bolo poškodených takmer 60 áut

Na archívnej snímke reťazová dopravná nehoda, ktorá sa stala na severnej D1 medzi Popradom a Spišským Štvrtkom 20. apríla 2017. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Hromadná dopravná nehoda vozidiel v oboch smeroch jazdy sa stala vo štvrtok o 6.25 h na diaľnici D1 v úseku Mengusovce – Jánovce.

Poprad/Spišský Štvrtok 21. apríla (TASR) – Pri hromadnej dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok (20. 4.) v ranných hodinách na diaľnici D1 medzi Popradom a Spišským Štvrtkom, sa poškodilo takmer 60 vozidiel, pričom sa nehody stali v oboch smeroch. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Na mieste podľa jej slov zasahovalo počas štvrtka 120 policajtov, ktorí zabezpečovali miesta nehody, odstraňovali následky či regulovali dopravu. Počas noci dopravnú situáciu monitorovalo a zabezpečovalo ďalších 46 policajtov. "Vzhľadom na rozsiahlosť tejto udalosti celková výška škody zatiaľ nebola vyčíslená. Príčinu dopravných nehôd stále vyšetrujú, pribratý bol aj znalec z odboru cestná doprava," povedala policajná hovorkyňa.

Dokumentovanie celej udalosti bolo podľa nej rozsiahle a náročné vzhľadom na poveternostné podmienky, prioritu zabezpečiť ochranu účastníkov nehôd a čo najrýchlejšie sprejazdniť uzavretý úsek diaľnice.

Hromadná dopravná nehoda vozidiel v oboch smeroch jazdy sa stala vo štvrtok o 6.25 h na diaľnici D1 v úseku Mengusovce – Jánovce v kilometri 334,500. Podľa policajnej hovorkyne sa pod ňu podpísala aj veľmi nepriaznivá poveternostná situácia. "V smere jazdy Jánovce – Mengusovce bolo poškodených 48 motorových vozidiel, pričom dvaja účastníci boli ťažko zranení a 21 účastníkov bolo zranených ľahko. V smere Mengusovce - Jánovce bolo poškodených 11 motorových vozidiel, jeden z účastníkov nehody z Česka utrpel ťažké zranenie, ďalší ľahké," informovala. Diaľničný úsek bol od štvrtka rána do 6.15 h dnešného rána uzatvorený v oboch smeroch.