Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Počas bratislavského maratónu bude v meste obmedzená doprava

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Opatrenia sa dotknú sa najmä mestských častí Staré Mesto a Ružinov.

Bratislava 31. marca (TASR) – Dopravné obmedzenia čakajú na vodičov v hlavnom meste počas bratislavského maratónu v sobotu 1. a nedeľu 2. apríla. Dotknú sa najmä mestských častí Staré Mesto a Ružinov. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.

Ako uviedla, v súvislosti s konaním jednotlivých behov sa budú sobotné dopravné obmedzenia v čase od 10.30 do 17.30 h týkať Pribinovej ulice pri obchodnom centre Eurovea, v úseku od Šafárikovho námestia po vyústenie Pribinovej/Olejkárskej ulice na Landererovu ulicu. Príjazd do garáží v OC Eurovea bude možný poza budovu SND – vjazd/výjazd Ružinov. Od 16.15 do 17.00 h musia vodiči počítať s obmedzeným príjazdom a výjazdom po Viedenskej ceste smerom na parkovisko pri Divadle Aréna na Tyršovom nábreží.

Kurucová informovala aj o nedeľných obmedzeniach. V čase od 09.45 do 15.00 h sa dotknú najmä Karadžičovej ulice, Mlynských Nív, Ružinovskej ulice v oboch smeroch, Záhradníckej ulice a ulíc centra - hlavne Amerického námestia, Námestia SNP, Špitálskej, Jesenského a Mostovej ulice i Vajanského nábrežia. Premávku obmedzia od 10.45 h aj na Viedenskej ceste a v okolí Tyršovho nábrežia.

Doprava na jednotlivých uliciach bude priebežne zatváraná a otváraná podľa pohybu pelotónu bežcov. Od 09.40 do 13.00 h bude obmedzená doprava na Moste Apollo a v čase od 10.00 do 13.00 h výraznejšie aj na Landererovej a Prístavnej ulici.

"Vodičom odporúčame namiesto tranzitu cez centrum mesta popri Dunaji (Šafárikovo námestie a Vajanského nábrežie budú neprejazdné), využiť mosty cez Dunaj, okrem Mosta Apollo, a petržalský obchvat. Priamo v blízkosti trasy behu budú bez obmedzení prejazdné Bajkalská, Trnavská, Krížna a Šancova ulica, Suché mýto či Nábrežie generála Svobodu po Most SNP," povedala Kurucová.

Dodala, že vjazd do centra mesta pre obyvateľov zóny a dopravnú obsluhu bude možný cez Grösslingovu a Medenú ulicu, zo strany od River Park bude vjazd popod Most SNP povolený cez Rázusovo nábrežie po Rigeleho ulicu. Výjazd z pešej zóny centra mesta bude cez Rázusovo nábrežie smerom k Mostu SNP, prípadne cez Palackého a Jesenského smerom na Dunajskú ulicu.