Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Polícia vyzýva vodičov, aby pre nepriaznivé počasie zvýšili pozornosť

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

V okresoch Pezinok, Malacky a Senec je doprava obmedzená. Hlavné komunikácie sú neodhrnuté, zasnežené, sú tam vyjazdené koľaje.

Bratislava 29. marca (TASR) - Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Bratislave vyzýva vodičov motorových vozidiel jazdiacich na území Bratislavského kraja, aby zvýšili pozornosť za volantom vzhľadom na nepriaznivý vývoj poveternostných podmienok.

TASR o tom informoval František Peczár z KR PZ.

Polícia zároveň upozorňuje vodičov, aby prispôsobili rýchlosť jazdy vzhľadom na stav a povahu vozovky, nakoľko sa tvorí súvislá vrstva snehu. Je preto potrebné, aby mali vozidlá zimné pneumatiky. V opačnom prípade tak riskujú sankciu za porušenie zákona o cestnej premávke.

O 8. hodine ráno bola napriek nepriazni počasia doprava na hraničných priechodoch v Bratislavskom kraji plynulá. Obmedzená je na diaľnici D1, kde je mokrá vozovka, miestami kašovitý a ujazdený sneh. V smere od Trnavy do Bratislavy je diaľnica neodhrnutá. Komunikácie D2 a D4 sú mokré.

V okresoch Pezinok, Malacky a Senec je doprava obmedzená. Hlavné komunikácie sú neodhrnuté, zasnežené, sú tam vyjazdené koľaje. Horský priechod Baba je prejazdný s obmedzením, vozovka je neodhrnutá a zasnežená. Cesty v hlavnom meste sú mokré, miestami je kašovitý a ujazdený sneh.