Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Podvodníci na Záhorí: Žena odovzdala taxikárovi zlato za tisíce eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Polícia vyzýva vodičov taxislužieb, aby na žiadosti podvodníkov nereagovali a nerobili im sprostredkovateľov pri odovzdávaní peňazí, šperkov a iných cenností.

Skalica 19. februára (TASR) - Podvodníci sa počas uplynulého víkendu opäť snažili pod legendou nehody syna vylákať značné sumy peňazí od vyhliadnutých osôb z Holíča a Skalice. V jednom prípade boli úspešní, informuje trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

"V oboch prípadoch sa muž v telefóne predstavil ako policajt diaľničnej polície z Polície ČR a ženám oznámil, že ich syn mal nehodu a potrebujú peniaze na zloženie kaucie, aby bol zo zadržania prepustený. V prvom prípade v Skalici to podvodníkom nevyšlo a 7000 eur, ktoré muž cez telefón žiadal, nakoniec taxikárovi osoby nepodali. Informácie si stihli overiť u syna a zistili, že ide o podvod," uviedla.

No žena z Holíča legende uverila a v nedeľu (18. 2.) po 1.30 h ráno odovzdala taxikárovi 900 eur v hotovosti a zlato za tisíce eur. Polícia oba prípady zadokumentovala a preveruje všetky dostupné informácie.

Polícia vyzýva vodičov taxislužieb, aby na žiadosti podvodníkov nereagovali a nerobili im sprostredkovateľov pri odovzdávaní peňazí, šperkov a iných cenností. "Nie je však vylúčené, že niektorí vodiči poskytujú tieto služby po dohode a sú spolupáchateľmi trestnej činnosti páchanej na senioroch," doplnila Linkešová. Zdôraznila, že pri dopravných nehodách ani pri tragických udalostiach či riešení iných prípadov nežiada od nikoho peniaze na prepustenie osoby zo zadržania.