Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Polícia preveruje oznámenia o výbušninách na školách v Bratislave

Na snímke policajné auto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. mája (TASR) - Bratislavská polícia preveruje oznámenia o údajných výbušninách na viacerých školách v Bratislave. Informovala o tom na sociálnej sieti.

"Bližšie informácie poskytneme, keď nám to situácia umožní," priblížila.

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste, pre TASR to potvrdila hovorkyňa staromestského starostu Veronika Gubková. Situáciu podľa jej slov riešia s políciou, ktorá je už na mieste.

Predseda regionálneho združenia bratislavských mestských častí a starosta Ružinova Martin Chren spresnil, že vyhrážku dostalo viac ako 26 škôl na území hlavného mesta. "Skoro ráno sme sa dozvedeli, že niekoľko ružinovských základných škôl dostalo bombovú vyhrážku prostredníctvom e-mailu. Čoskoro sme sa dozvedeli, že najmenej 26 škôl v celej Bratislave dostalo presne rovnakú vyhrážku," uviedol Chren pre TASR.

Mestské časti v tejto súvislosti podľa neho spolupracujú s Policajným zborom, ktorý školy priebežne kontroluje. Hrozbu vyhodnotil ako nízku. "Vyučovanie by v týchto chvíľach malo pokračovať," doplnil Chren.

Situácia sa postupne dostáva "do normálu" aj v Petržalke, kde dostalo výhražný e-mail deväť z 11 základných škôl. "Polícia prehľadáva všetky spoločné priestory - šatne, kabinety, jedálne, telocvične, aby zaistila bezpečnosť detí aj personálu. Vyučovanie bolo prerušené, no postupne sa vracia do normálu," povedala pre TASR hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že situáciu priebežne sledujú a komunikujú s vedením škôl.

Polícia prehľadáva aj priestory všetkých škôl v Starom Meste. V nich však triedni učitelia po dohode s vedením škôl osobne vyzývajú rodičov, aby si deti prišli vyzdvihnúť. Takéto riešenie vyhodnotili ako najlepšie, keďže polícia musí dotknuté priestory na niekoľko hodín uzavrieť. Samospráva však odkazuje, že netreba panikáriť. "Žiadne výbušniny sa v školách zatiaľ nenašli," zdôrazňuje mestská časť na sociálnej sieti.