Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Regióny

Pri prenasledovaní migrantov vo Veľkých Levároch padli aj výstrely

Miesto činu. Foto: Polícia

Po náraze z vozidla vystúpili viaceré osoby, pričom jedna sa dala na útek. Polícia na jej zastavenie použila aj výzvy a varovné výstrely do vzduchu.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Polícia počas pondelkového (11. 9.) prenasledovania posádky migrantov vo Veľkých Levároch použila aj varovné výstrely. Podarilo sa jej zachytiť 11 nelegálnych migrantov. Medzi nimi bola aj jedna žena a dve deti. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej polície Jana Šimunková.

Priblížila, že polícia prijala oznámenie o úniku podozrivého vozidla, ktoré sa presúvalo z územia Maďarska po diaľnici D2 v smere na Českú republiku. Následne zistila, že ho sprevádza ďalšie.

Jedno z áut zišlo z diaľnice D2 smerom na Sekule. "Pred obcou Veľké Leváre policajné hliadky vytvorili zo služobných vozidiel uzáveru a vodič prenasledovaného vozidla prudko strhol riadenie, v dôsledku čoho narazil s vozidlom do oplotenia," ozrejmila hovorkyňa.

Podotkla, že po náraze z vozidla vystúpili viaceré osoby, pričom jedna sa dala na útek. Polícia na jej zastavenie použila aj výzvy a varovné výstrely do vzduchu. "Druhé prenasledované vozidlo bolo zastavené policajnými hliadkami na území Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave," uviedla hovorkyňa. Zadržané osoby odovzdali cudzineckej polícii na ďalšie procesné úkony.