Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia pri štvrtkovom zásahu v Rimavskej Sobote zadržala dve osoby

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

V súvislosti s prípadom bolo podľa hovorkyne už začaté trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť, pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, a tiež vo veci prečinu pytliactva.

Rimavská Sobota 5. októbra (TASR) – Dve podozrivé osoby zadržali policajti počas štvrtkového (4. 10.) zásahu v Rimavskej Sobote, ktorý sa týkal drogovej a inej trestnej činnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková s tým, že obaja muži pochádzajú z okresu Rimavská Sobota.

„Vykonali sme prehliadku motorového vozidla i domovú prehliadku, počas ktorých boli zaistené podozrivé látky, zbrane a strelivo, ako aj stopy, ktoré by mohli pravdepodobne súvisieť s páchaním environmentálnej trestnej činnosti,“ konkretizovala Kováčiková a dodala, že zaistený podozrivý materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie za účelom zistenia jeho pôvodu a množstva.

V súvislosti s prípadom bolo podľa hovorkyne už začaté trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť, pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, a tiež vo veci prečinu pytliactva. „Bližšie informácie k prípadu, vzhľadom na jeho prebiehajúce vyšetrovanie, poskytovať v tejto chvíli nebudeme,“ zakončila.