Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Polícia skontroluje v Bratislavskom kraji vodičov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

V rámci objektívnej zodpovednosti polícia nemusí vodičov zastaviť a vyriešiť priamo na ceste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Bratislava 20. januára (TASR) - Kvôli zníženiu počtu dopravných nehôd a pozitívnemu ovplyvneniu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky vykonajú policajti v Bratislave vo štvrtok (21.1.) osobitnú kontrolu. TASR informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

"Počas kontroly sa zamerajú najmä na dodržiavanie ustanovení zákona o cestnej premávke vodičmi motorových vozidiel, ktorých porušenie policajti dokumentujú a riešia s využitím objektívnej zodpovednosti," uviedla Kurucová.

V rámci objektívnej zodpovednosti polícia nemusí vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť priamo na ceste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

"Zároveň vodičov upozorňujeme, že v obdobných kontrolách budeme na území Bratislavského kraja naďalej pokračovať," uzavrela Kurucová.