Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia ďalej vyšetruje prípad Stupavčana, ktorého dohrýzli psy

Ilustračné foto Foto: TASR

Strážcovia zákona v marci informovali, že policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia 45-ročného Bratislavčana. Veterinárny lekár psov usmrtil.

Bratislava 25. júla (TASR) – Polícia stále vyšetruje usmrtenie 34-ročného muža zo Stupavy, ktorého mali dohrýzť psy pri Devínskom jazere v Bratislave. Pre TASR to uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Vyšetrovanie predmetnej trestnej veci ukončené nebolo, na príslušnom útvare v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV sa naďalej vykonávajú procesné úkony s cieľom náležitého objasnenia veci,“ povedala Mihalíková pre TASR.

Strážcovia zákona v marci informovali, že policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia 45-ročného Bratislavčana.

"Z doposiaľ vykonaného vyšetrovania vyplýva, že 14. januára tohto roka malo 45-ročnému mužovi ujsť z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému mužovi zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla v marci Mihalíková.

Veterinárny lekár psov usmrtil.

V prípade preukázania viny hrozí majiteľovi psov v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na dva až päť rokov.