Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trebišovčan ukrýval v spodnej bielizni drogy

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Prešove

Drogy mal obvinený prepravovať na Slovensko z Českej republiky.

Košice 28. mája (TASR) - Policajti zadržali v stredu (27. mája) na košickej železničnej stanici 36-ročného Františka z Trebišova, ktorý v spodnej bielizni ukrýval igelitové vrecko s drogami. Košický vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. TASR o tom dnes informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. U muža našli 63,15 gramov bieleho kryštalického materiálu.

"Predbežná expertíza potvrdila priemerný obsah metamfetamínu 70,5 percenta. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť minimálne 1113 obvykle jednorazových dávok drogy v hodnote viac ako 3150 eur," uviedol Szabó. U obvineného zaistili aj vrecko s tlakovým uzáverom o hmotnosti 18,98 gramov metamfetamínu s doposiaľ neurčenou koncentráciou a množstvom dávok.

Drogy mal obvinený prepravovať na Slovensko z Českej republiky. "Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," dodal hovorca.