Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

OPITÍ ZA VOLANTOM: Trojici mužov hrozí väzenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Jeden z nich nafúkal vyše troch promile.

Ružomberok 9. septembra (TASR)- Trest odňatia slobody na jeden rok hrozí trojici mužov zo Žilinského kraja, ktorí šoférovali v Ružomberku a Liptovskej Teplej (okres Ružomberok) pod vplyvom alkoholu. Obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelia 28-ročný Marek z Ružomberka, 43-ročný Ľubomír z toho istého okresu a 34-ročný Milan z okresu Dolný Kubín. Informoval o tom TASR v nedeľu žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obvineného Mareka zastavila hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky 7. septembra pred 7.00 h na ceste prvej triedy v Ružomberku. Vodiča vozidla Kia Sportage polícia podrobila dychovej skúške s výsledkom 1,21 mg/l (2,52 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Druhý z obvinených Ľubomír mal podľa doterajších zistení polície šoférovať svoje vozidlo v ten istý deň po 16.00 h po ceste prvej triedy v Ružomberku - Podsuchej, keď s ním zišiel mimo vozovky a zostal stáť v priekope. Vodiča auta Renault Megane Scenic podrobili policajti dychovej skúške s výsledkom 1,64 mg/l (3,42 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Obvineného Milana zastavili policajti v ten istý deň pred polnocou na ceste tretej triedy v obci Liptovská Teplá. Vodič osobného auta Volkswagen Touran sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,98 mg/l (2,04 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

"Policajti obvineným mužom obmedzili osobnú slobodu a predviedli ich na policajný útvar. Poverení príslušníci Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončili a spisy predložili prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinených. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," dodal Moravčík.