Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

BUĎTE OBOZRETNÍ: Podvodníci znova vylákali od seniorov tisíce eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V prvom prípade falošný policajt telefonicky kontaktoval poškodeného s informáciou o vymyslenej dopravnej nehode, ktorá sa mala stať jeho synovi.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Bratislavská krajská polícia upozorňuje na ďalšie dva prípady, pri ktorých podvodníci vylákali od seniorov tisíce eur. Podvodníci použili vymyslený príbeh o dopravnej nehode.

V prvom prípade falošný policajt telefonicky kontaktoval poškodeného s informáciou o vymyslenej dopravnej nehode, ktorá sa mala stať jeho synovi. "Za vyviaznutie syna bez ujmy žiadal podvodník - policajt finančnú hotovosť vo výške 9000 eur, ktoré podľa pokynu poškodený v igelitovej taške vyhodil von z okna z bytu," priblížila polícia na sociálnej sieti.

Rovnaký scenár použili podvodníci aj v druhom prípade. Falošný policajt naliehal na seniorku hrozbou dcérinho väzenia. Požadoval 15.000 eur. "Poškodená seniorka následne vybrala finančnú hotovosť vo výške 10.000 eur, ktorú zanechala v obálke pod motorovým vozidlom podľa pokynu falošného policajta," spresnili policajti.

Seniorka sa neskôr presunula do nemocnice, kde mala ležať jej zranená dcéra, no na mieste zistila, že sa tam dcéra nenachádza. "Až vtedy si uvedomila, že sa stala obeťou podvodu," dodali.