Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom kraji sa počet dopravných nehôd znížil

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Do konca týždňa prebieha na cestách dopravno-bezpečnostná akcia Zodpovednosť, ktorej cieľom je prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví.

Banská Bystrica 7. novembra (TASR) - Za desať mesiacov tohto roka eviduje polícia v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) 1057 dopravných nehôd, čo je o 117 menej než za rovnaké obdobie vlaňajšieho roka. Hoci počet nehôd je nižší, o život však pri nich prišlo 31 účastníkov cestnej premávky, čo je o desať viac ako v minulom roku. Informovala o tom v utorok banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Upozornila, že od pondelka (6. 11.) do konca týždňa prebieha na cestách dopravno-bezpečnostná akcia Zodpovednosť, ktorej cieľom je prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví.

"V teréne je viac policajtov, ktorí budú dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi. Presné stanovištia a miesta kontrol určili jednotlivé krajské riaditeľstvá Policajného zboru na základe výsledkov dlhodobých analýz dopravno-bezpečnostnej situácie," uviedli policajti.