Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Ak sa chcete vyhnúť pokute, dajte si pozor na týchto trasách

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

V rámci kontroly policajti nemusia vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť priamo na mieste.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave vykonajú v priebehu dnešného dopoludnia na území Bratislavského kraja osobitnú kontrolu zameranú na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel v zmysle zákona o cestnej premávke. TASR o tom informoval hovorca KR PZ Michal Szeiff.

"S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a viesť účastníkov cestnej premávky k disciplinovanosti budú policajti osobitnú pozornosť venovať predovšetkým dodržiavaniu ustanovení zákona o cestnej premávke vodičmi motorových vozidiel s dôrazom na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla, ktorých porušenie dokumentujeme a riešime s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti držiteľa vozidla," uviedol Szeiff.

Dodal, že v rámci kontroly policajti nemusia vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť priamo na mieste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt zašlú držiteľovi vozidla poštou.