Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Radome havarovalo v stredu americké vojenské nákladné vozidlo

Dopravnej nehody vozidla americkej armády, 26.7.2017. Foto: KRPZ Prešov

Patrilo k vojenskému konvoju, ktorý sa presúva slovenským územím. Pri nehode nikto neutrpel zranenie.

Radoma 27. júla (TASR) – V obci Radoma v okrese Svidník došlo v stredu (26.7.) vo večerných hodinách k dopravnej nehode nákladného vozidla americkej armády. Patrilo k vojenskému konvoju, ktorý sa presúva slovenským územím. Pri nehode nikto neutrpel zranenie. Dnes o tom informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

V čase nehody viedol v smere od Svidníka na Prešov 33-ročný turecký vodič ťahač DAF s návesom. Počas jazdy cez obec Radoma obchádzal cyklistu, ktorý išiel tým istým smerom, pričom prešiel do protismeru. Následkom toho oprotiidúca 22-ročná vodička nákladného auta PMCS americkej armády v snahe zabrániť čelnej zrážke strhla vedenie vozidla vpravo a havarovala v pravej priekope v smere svojej jazdy. Spodnou časťou vozidla narazila do betónového priepustu a poškodila palivovú nádrž.

"V dôsledku toho došlo k úniku pohonných látok v množstve asi 120 litrov a kontaminácii pôdy. Škoda na vozidle americkej armády bola vyčíslená na 1230 eur. Pri dopravnej nehode došlo k poškodeniu oplotenia rodinného domu a betónového priepustu, výška škody bola odhadnutá na 300 eur," uviedol hovorca. Podľa jeho ďalších slov škoda vzniknutá kontamináciou pôdy nebola zatiaľ vyčíslená. Vykonanou dychovou skúškou u vodičov sa nezistilo požitie alkoholických nápojov.