Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

V okrese B. Bystrica bolo v apríli menej nehôd, najčastejšie v nedeľu

Snímka z miesta nehody. Foto: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru

Zranili sa pri nich štyri osoby, jedna ťažko. Požitie alkoholických nápojov sa zistilo v dvoch prípadoch a celkovú škodu policajti odhadli na 46.000 eur.

Banská Bystrica 13. mája (TASR) – Dopravná polícia v okrese Banská Bystrica zaevidovala v apríli desať nehôd, čo je v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom pokles. Zranili sa pri nich štyri osoby, jedna ťažko. Požitie alkoholických nápojov sa zistilo v dvoch prípadoch a celkovú škodu policajti odhadli na 46.000 eur. TASR o tom v stredu informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Z celkového počtu dopravných nehôd sedem zavinili vodiči motorových vozidiel a tri cyklisti. Najnehodovejším dňom bola nedeľa. Najväčší výskyt nehôd sme zaznamenali v čase od 12.00 do 20.00 h. Príčinou piatich bolo porušenie povinností vodiča, u troch nesprávna jazda cez križovatku," konštatovala hovorkyňa.

Podľa nej hoci dopravná nehodovosť v apríli v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom poklesla, dopravná polícia bude naďalej dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom Banskobystrickom okrese.