Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Tomáš sa po Prievidzi valil rýchlosťou 130 km/h. Na pokutu nemal

Ilustračné foto. Foto: TASR

Vodičovi Seatu dopravní policajti uložili najvyššiu pokutu, akú je možné udeliť na mieste, a to 800 eur.

Prievidza 29. marca (TASR) - Policajti Okresného dopravného inšpektorátu z Prievidze dnes dopoludnia namerali laserovým meračom rýchlosti na Ceste Vl. Clementisa v Prievidzi vodiča Seatu Ibiza, ktorý prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 80 kilometrov za hodinu. Informovala TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Dvadsaťsedemročný Tomáš z okresu Prievidza jazdil v obci rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu, vodiča pri cestnej kontrole policajti podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom," povedala Antalová.

Vodičovi Seatu podľa jej ďalších slov dopravní policajti uložili najvyššiu pokutu, akú je možné udeliť na mieste, a to 800 eur. "Muž nemal pri sebe potrebnú hotovosť, preto mu policajti vypísali blok na pokutu nezaplatenú na mieste," ozrejmila.

Dopravní policajti budú pokračovať v podobných cestných kontrolách nielen v Prievidzi, ale na území celého Trenčianskeho kraja. "Okrem neprimeranej rýchlosti jazdy je v poslednom období problémom na území nášho kraja jazda pod vplyvom alkoholu, telefonovanie respektíve písanie sms správ počas vedenia vozidla a nesprávny spôsob jazdy," opísala Antalová.

Dodala, že policajti sa budú týmto priestupkom počas najbližšieho obdobia venovať vo zvýšenej miere, pričom na ich odhaľovanie budú využívať okrem bežného dohľadu aj inštitút objektívnej zodpovednosti.