Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Polícia v Spišskej Nove Vsi hliadkuje tam, kde sa stretáva mládež

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Viacčlenné skupiny mládeže monitorujú a v prípade zistenia podozrenia z protizákonnej činnosti je na miesto vyslaná hliadka mestských policajtov.

Spišská Nová Ves 9. februára (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Spišskej Nove Vsi viac hliadkuje na miestach, kde sa stretáva mládež prevažne vo večerných hodinách. V súvislosti s medializovanými informáciami o tom, že v meste pôsobia "detské gangy", to pre TASR uviedol náčelník MsP Ľubomír Chroust. Podľa neho by malo ísť o žiakov deviatych ročníkov základných škôl (ZŠ) v meste.

"Mnohé získané informácie sú často rozporuplné, sú priebežne vyhodnocované a obratom poskytnuté Policajnému zboru SR," povedal. S udalosťami boli podľa jeho slov oboznámení aj pracovníci kamerového systému. Viacčlenné skupiny mládeže monitorujú a v prípade zistenia podozrenia z protizákonnej činnosti je na miesto vyslaná hliadka mestských policajtov.

Riaditeľov ZŠ kontaktovali a následne v školách mali prednášky zamerané na voľnočasové aktivity mládeže v smere k násilným deliktom. "Súčasťou prednášky bolo aj vypísanie anonymného dotazníka s cieľom získania ďalších informácií," dodal Chroust.

Prípadmi napádania ľudí v Spišskej Novej Vsi sa zaoberá i štátna polícia. Tento týždeň uviedla, že v súčasnosti získava informácie i dôkazy, aby bolo možné stotožniť poškodených, ale aj páchateľov.