Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Polícia varuje vodičov pred nepriaznivým počasím a poľadovicou

Aj pod túto nehodu sa podpísala poľadovica na cestách. Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa polície najdôležitejšie pri poľadovici je znížiť rýchlosť a zvýšiť vzdialenosť medzi vozidlami. Treba sa na šoférovanie sústrediť, nerozptyľovať sa inými činnosťami.

Banská Bystrica 5. decembra (TASR) - Banskobystrická polícia dôrazne žiada vodičov, aby prispôsobili svoju jazdu stavu a povahe vozovky, uviedla TASR banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Na väčšine územia Slovenska je vozovka šmykľavá a dochádza ku kolíznym situáciám. V Banskobystrickom kraji sme včera (4. 12.) v súvislosti s nepriaznivým počasím zaevidovali 10 dopravných nehôd a 31 škodových udalostí," podotkla hovorkyňa.

Ako pokračovala, na vozovke treba počítať aj s poľadovicou a maximálne zvýšiť opatrnosť. "Najdôležitejšie v takýchto rizikových podmienkach je znížiť rýchlosť a zvýšiť vzdialenosť medzi vozidlami. Treba sa na šoférovanie sústrediť, nerozptyľovať sa inými činnosťami," upozornila Faltániová.

Informovaním verejnosti sa polícia podľa jej ďalších slov usiluje pomáhať a chrániť účastníkov cestnej premávky pred vznikom dopravných kolízií. Policajný zbor vyvíja rôzne aktivity smerujúce k zníženiu počtu dopravných nehôd. Pravidelne preto upozorňuje na riziká v doprave spôsobené nepriaznivým počasím.