Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Vodič z Ukrajiny jazdil opitý po bratislavských cestách

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Policajti vodiča spozorovali na Prístavnej ulici v smere na Košickú ulicu.

Bratislava 11. decembra (TASR) - Polícia obvinila 23-ročného Vladislava K. z Ukrajiny, ktorý v nedeľu (10. 12.) v noci jazdil opitý po bratislavských cestách. Po tom, ako ho zastavili policajti, nafúkal 2,21 promile. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Policajti vodiča spozorovali na Prístavnej ulici v smere na Košickú ulicu. "Keďže vozidlo počas jazdy vydávalo nadmerný hluk, malo zjavne poškodenú ľavú prednú časť a rovnako poškodenú pneumatiku, vozidlo bez váhania zákonným spôsobom zastavili," ozrejmil Szeiff.



Vodič bol na mieste obmedzený na osobnej slobode. "Muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia, vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní," dodal hovorca. Čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Polícia upozorňuje vodičov, aby v žiadnom prípade počas šoférovania nepožívali alkohol a ani neviedli auto v takom čase po požití alkoholu, keď sa ešte alkohol nachádza v organizme. "Jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozujete svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky," zdôraznili policajti.