Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Vodič v Dunajskej Strede pod vplyvom alkoholu poškodil autá aj ploty

Muž v okrese Dunajská Streda jazdil na aute pod vplyvom alkoholu, 28. mája 2021. Foto: Polícia SR

Vodič bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu môže hroziť vzhľadom na výšku škody väzenie až na dva roky.

Dunajská Streda 28. mája (TASR) – Polícia v okrese Dunajská Streda riešila prípad, keď 37-ročný vodič pod vplyvom alkoholu poškodil viacero áut. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

Muž išiel s osobným autom cez obec Vydrany, keď na rovnom úseku zachytil svojím ľavým spätným zrkadlom, spätné zrkadlo protiidúceho auta. "Následne zastal a začal cúvať. Manéver mu nevyšiel a zadnou časťou svojho auta narazil do ďalšieho zaparkovaného auta. Otočil sa a pokračoval v rýchlej jazde. Preletel cez neďalekú križovatku, zišiel z cesty a prerazil oplotenie rodinného domu," uviedla polícia.

Ako doplnila, vodič vycúval a pokračoval až do obce Veľké Blahovo. "Tam jeho jazdu ukončil až náraz do zaparkovaného osobného auta, ktoré následne odhodilo do betónového stĺpu oplotenia rodinného domu," informovala polícia.
Muž v okrese Dunajská Streda jazdil na aute pod vplyvom alkoholu, 28. mája 2021.
Foto: Polícia SR

Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,4 promile. "Počas svojho vyčíňania utrpel zranenia, s ktorými ho previezli do nemocnice v Dunajskej Strede. Muž poškodením štyroch áut a dvoch plotov spôsobil celkovú škodu presahujúcu 7000 eur," uviedla polícia.

Vodič bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu môže hroziť vzhľadom na výšku škody väzenie až na dva roky.