Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji chytili cez víkend sedem opitých vodičov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Polícia pripomenula, že vodiči jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujú a ohrozujú nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky.

Bratislava 20. mája (TASR) - Sedem vodičov šoférovalo cez víkend na území Bratislavského kraja pod vplyvom alkoholu. Polícia ich obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. TASR o tom informoval hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

Najnezodpovednejším bol podľa neho 50-ročný Vladimír, ktorý v nedeľu (19. 5.) krátko po 17.00 h viedol vozidlo zn. Škoda Octavia v Senci. Vodič mal prechádzať z jedného jazdného pruhu do druhého, policajti mu namerali v dychu 2,04 promile alkoholu.

Ako doplnil, ďalší prípad sa stal rovnako v nedeľu, a to v skorých ranných hodinách na bratislavskej Istrijskej ulici v smere od Devína. Štyridsaťšesťročnému vodičovi vozidla zn. Seat mala robiť problém súvislá jazda v jazdnom pruhu. Výsledok jeho dychovej skúšky bol podľa hovorcu 1,31 promile alkoholu.

Polícia pripomenula, že vodiči jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujú a ohrozujú nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Upozornila, že nebezpečnou jazdou môžu spôsobiť aj majetkové škody.