Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

POZOR: Na týchto cestách bude polícia merať rýchlosť

Ilustračné foto. Foto: TASR

Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

Banská Bystrica 27. júla (TASR) – V okresoch Banská Bystrica a Rimavská Sobota policajti na dnes naplánovali osobitnú kontrolu s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. TASR o kontrolnej akcii informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

„Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti,“ uviedla hovorkyňa. Ako doplnila, v rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Polícia popoludní dohliadne na premávku v okrese Galanta



Polícia upozorňuje vodičov, že v okrese Galanta dnes stretnú v poobedných hodinách viac policajných hliadok, ktoré budú vykonávať vo zvýšenej miere dohľad nad cestnou premávkou. Zistené priestupky budú policajti riešiť v zmysle zákona.

"Žiadame vodičov, aby dôsledne rešpektovali dopravné predpisy. Zodpovedným správaním sa môžu vyhnúť nielen pokute, ale aj sami prispejú k vyššej bezpečnosti na cestách," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Na účelovej ceste Zlatník – Opátka budú pre práce regulovať dopravu



Na účelovej komunikácii Zlatník – Opátka, ktorú využívajú motoristi počas rekonštrukcie mosta nad vodnou nádržou Ružín, bude v piatok (28.7.) a v pondelok (31.7.) regulovaná premávka. Úsek lesnej účelovej cesty bude priebežne uzatváraný od 6.00 h do 17.00 h v intervaloch trvajúcich približne 20 minút. Informoval o tom dnes Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).

"Na viacerých miestach sa na účelovej komunikácii pracuje na budovaní výhybní. Na úseky cesty bude zhotoviteľ navážať, rozprestierať a hutniť kameň na pripravených výhybniach. Premávku áut budú riadiť regulovčíci," uviedla Katarína Jantošovičová z referátu styku s médiami a verejnosťou Úradu KSK.

Z dôvodu bezpečnosti je potrebné, aby vodiči dodržiavali dopravné značenie, jazdili opatrne a ohľaduplne. Stavebné úpravy na účelovej komunikácii Zlatník – Opátka budú na základe prijatého opatrenia z krízového štábu trvať do 11. augusta 2017.