Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje nález ľudskej kostry, ktorú objavili poľovníci

Ilustračné foto Foto: TASR

Pozostatky nebohého boli prevezené na patologické pracovisko na vykonanie súdnej pitvy, kde budú odobraté aj vzorky DNA.

Svodín 7. marec (TASR) – Polícia vyšetruje nález ľudskej kostry, ktorá bola objavená v poľovnom revíri Tamáši v katastri obce Svodín v okrese Nové Zámky. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, pozostatky objavili v lese dvaja poľovníci v sobotu 5. marca.

"Na mieste bolo zistené, že ide o telo muža v značnom štádiu rozkladu. Znalec z odboru zdravotníctva nezistil zranenia, na ktoré by muž zomrel, cudzie zavinenie ale nevylúčil," uviedla Bruchterová.

Ako doplnila, pozostatky nebohého boli prevezené na patologické pracovisko na vykonanie súdnej pitvy, kde budú odobraté aj vzorky DNA. Podľa predbežných zistení polície by kostrové pozostatky mali pravdepodobne patriť 71-ročnému mužovi z okresu Nové Zámky, ktorý je nezvestný od leta minulého roku. "Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," povedala Bruchterová.