Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje dve nehody motocyklistov v Bardejovskom okrese

Ilustračné foto. Foto: TASR/PZ SR

Prvá sa stala ešte v apríli tohto roku v obci Osikov v okrese Bardejov, druhú spôsobil vodič motocykla v Bardejove.

Bardejov 22. októbra (TASR) – Dve dopravné nehody motocyklistov v Prešovskom kraji vyšetrujú bardejovskí policajti. Prvá sa stala ešte v apríli tohto roku v obci Osikov v okrese Bardejov, kedy 26-ročný Lukáš z obce Fričovce v okrese Prešov ako vodič motocykla bez evidenčných čísel v dôsledku rýchlej jazdy motocyklom narazil do osobného motorového vozidla.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, v dôsledku stretu s osobným autom motorkár a jeho spolujazdec spadli na zem, pričom spolujazdec utrpel viaceré zranenia vyžadujúce dobu liečenia dva mesiace. Motocyklista Lukáš je už obvinený z prečinu ublíženia na zdraví, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Ďalšiu nehodu spôsobil vodič motocykla v Bardejove. Ten nedal prednosť chlapcovi prechádzajúcemu po priechode pre chodcov. Stalo sa to v utorok (21. 10.) popoludní.

„Vodič pri prechádzaní križovatkou ulíc Slovenskej a Kúpeľnej nedal prednosť maloletému chodcovi. Došlo k zrážke motocyklistu s 10-ročným Dávidom, ktorý utrpel viaceré zlomeniny, tržné rany i otras mozgu s predpokladanou dobou liečenia minimálne šesť mesiacov. Na základe doposiaľ zistených skutočností vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Dychová skúška u motorkára bola negatívna,“ uviedla Migaľová.