Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje nelegálny dovoz odpadu, zaistila 19,5 tony textilu

Snímka z miesta zaistenia. Foto: Facebook Polície SR

Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Bratislava začal trestné stíhanie pre prečin neoprávneného nakladania s odpadmi, uviedol hovorca.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Polícia vyšetruje nelegálny dovoz odpadu z Holandska na Slovensko. Zaistila takmer 19,5 tony prevážaného šatstva a textílií. Vodič nákladného vozidla pri kontrole na hraničnom priechode v Brodskom nepredložil potrebné dokumenty k preprave nákladu. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Bratislava začal trestné stíhanie pre prečin neoprávneného nakladania s odpadmi," uviedol hovorca.

Polícia upozorňuje podnikateľskú verejnosť, aby si dôsledne preverovala zákonnosť aktivít, ktoré im ponúkajú najmä zahraničné subjekty, pretože sa vystavuje zákonným postihom a sankciám vrátane zaisťovania motorových vozidiel a návesov, pri protiprávnych prepravách odpadov.

Nakladanie s odpadmi je prísne regulované, keďže takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku.