Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje podvod s kryptomenou na 62-ročnom Bardejovčanovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dôverčivému Bardejovčanovi vznikla celková škoda takmer 9600 eur.

Bardejov 11. decembra (TASR) - Polícia vyšetruje podvod s kryptomenou na 62-ročnom Bardejovčanovi. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, neznáma osoba prostredníctvom sociálnych sietí komunikovala so spomenutým mužom o obchodovaní na kryptoburze.

"Oslovenému mužovi sa ponuka pozdávala, a tak po vzájomnej dohode vykonal peňažný vklad na účet kryptoburzy vo výške 200 eur a potom dvakrát vo výške 2.415 eur. Muž zaslal aj kópiu svojho občianskeho preukazu, ako aj údaje k vstupu do svojho osobného počítača. Neskôr došlo k odčerpaniu finančných prostriedkov z jeho osobného účtu v sume 4.529 eur," uviedla Ligdayová.

Ako povedala, dôverčivému Bardejovčanovi vznikla celková škoda takmer 9600 eur.

"Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove, vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu," doplnila Ligdayová.

Polícia upozorňuje ľudí, že predtým, ako prijmú výhody internetového obchodovania, je potrebné zvážiť aj jeho riziká a nedôverovať neznámym osobám. Je potrebné chrániť si svoje osobné dáta, citlivé údaje, ako aj informácie, ktoré môžu byť zneužité.