Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Bárdyová: Výsledkom medzinárodnej spolupráce je zadržanie prevádzača

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prípad sa stal v piatok 14. júla.

Bratislava 17. júla (TASR) - Výsledkom spolupráce slovenských, poľských a nemeckých policajtov je zadržanie prevádzača s migrantmi, ku ktorému prišlo na území Nemecka. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Prípad sa stal v piatok 14. júla. Slovenskí policajti získali operatívne informácie o podozrivom vozidle, v ktorom sa mali nachádzať nelegálni migranti. Informácie podľa hovorkyne okamžite odovzdali poľským kolegom, ktorí začali vozidlo prenasledovať.

"Vodič na výzvu policajtov nereagoval a unikal aj napriek varovným výstrelom. Vodič uháňal smerom k hraniciam a v časti Olszyna prekročil poľskú štátnu hranicu a vstúpil do Nemecka," podotkla s tým, že do celého prípadu sa zapojila nemecká polícia, ktorá vozidlo aj s posádkou vytlačila z cesty.

Policajti následne zistili, že vodičom je štátny príslušník Sýrie a vo vozidle sa nachádzalo 24 cudzincov bez dokladov pochádzajúcich zo Sýrie. "Celý prípad si prevzali nemeckí policajti, ktorí budú poskytovať podrobnejšie informácie," dodala hovorkyňa.