Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nákupy v Bratislave: Ilieva ukradla žene z kabelky 400 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia v tejto súvislosti opätovne odporúča mať stále pri sebe a pod kontrolou osobné veci, ako napr. kabelky, tašky či ruksaky.

Bratislava 11. júla (TASR) - Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave I obvinil 27-ročnú Ilievu G. z Bulharska z trestného činu krádeže. Toho sa mala mladá žena dopustiť v pondelok (10.7.) popoludní na Obchodnej ulici. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Podľa doterajších informácií mala Bulharka pristúpiť v jednej z predajní s oblečením k nakupujúcej žene. Tej z kabelky zobrala peňaženku a následne z obchodu odišla. Svojím konaním spôsobila poškodenej žene škodu 400 eur.

Policajnej hliadke sa však podľa Szeiffa podarilo mladú zlodejku v krátkom čase zadržať, momentálne sa nachádza v cele policajného zaistenia. "Povereným príslušníkom PZ bol v tejto súvislosti spracovaný návrh na podanie obžaloby," doplnil Szeiff s tým, že v prípade preukázania viny hrozí mladej žene trest odňatia slobody na dva roky.

Polícia v tejto súvislosti opätovne odporúča mať stále pri sebe a pod kontrolou osobné veci, ako napr. kabelky, tašky či ruksaky. Peňaženky a osobné veci sa neodporúča nosiť v zadnom vrecku nohavíc alebo vo vrecku kabáta. Platobná karta by nemala byť spolu s dokladmi a peniazmi, vhodné podľa polície nie je mať pri sebe veľkú finančnú hotovosť. "Ak zistíte, že ste sa stali obeťou zlodeja, prípadne ak spozorujete podozrivú osobu, okamžite kontaktujte políciu na bezplatnom tel. čísle 158," dodal Szeiff.