Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia za jedno sobotňajšie popoludnie zaznamenala 280 priestupkov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Osobitná kontrola sa konala v celom Banskobystrickom kraji a jej cieľom bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu na teritóriu všetkých okresov.

Banská Bystrica 20. augusta (TASR) – Polícia v Banskobystrickom kraji každý týždeň zaznamená niekoľko vodičov, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu a nafúkajú viac ako jedno promile, prípadne sa odmietnu podrobiť vyšetreniu na alkohol. V posledných dňoch zaevidovala 42 takých prípadov. Z toho u vodičov ide o sedem trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, šesť priestupkov a 29 cyklistov jazdilo na bicykli pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom v pondelok banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Počas policajnej akcie, ktorá sa konala v sobotu (18.8.) v čase od 16. do 20. h, policajti zistili 280 priestupkov. Osobitná kontrola sa konala v celom Banskobystrickom kraji a jej cieľom bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu na teritóriu všetkých okresov a pozitívne ovplyvniť disciplínu účastníkov cestnej premávky a vývoj dopravnej nehodovosti. Do celokrajskej kontroly sa zapojili okrem policajtov z dopravnej a poriadkovej polície i policajti železničnej, hraničnej a cudzineckej polície. Spolu 120 policajtov," konštatovala hovorkyňa.

Policajti sa pri kontrole zamerali najmä na porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, požívanie alkoholu vodičmi pred jazdou a kontrolovali technický stav vozidiel.

"Najviac priestupkov bolo za rýchlosť – 149, pásy – 22, technický stav vozidla – 21 a jazdu bez osvetlenia – 18, ôsmi vodiči nesprávne predchádzali a štyria telefonovali za volantom," dodala Faltániová.

Polícia v Banskobystrickom kraji eviduje za sedem mesiacov 813 dopravných nehôd, pri ktorých deväť osôb zraneniam podľahlo, 454 utrpelo zranenia, z toho 89 ťažké.