Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Vypátrali nezvestnú 22-ročnú študentku,začali stíhanie pre znásilnenie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Prípad si prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície.

Bratislava 11. septembra (TASR/TERAZ.sk) - Polícia začala v prípade nezvestnej 22-ročnej ženy, ktorú sa podarilo vypátrať v pondelok ráno v bratislavskej Petržalke, trestné stíhanie vo veci trestného činu znásilnenia. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Prípad si prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. "Keďže v súčasnej dobe sú vo veci vykonávané potrebné procesné úkony, bližšie informácie k prípadu poskytneme, hneď ako to situácia vo vyšetrovaní umožní," dodal Szeiff.

V súvislosti s prípadom žiada polícia verejnosť o pomoc. Vyzvala ľudí na kontaktovanie v prípade, ak boli v nedeľu (10. 9.) v čase medzi 3.00 až 4.00 h svedkami podozrivého správania neznámej osoby alebo zaregistrovali podozrivo vyzerajúcu osobu sa pohybovať v blízkosti domova pre seniorov na Vilovej ulici. "Prípadne ak týmto úsekom prechádzali vozidlom vybaveným nahrávaním kamerového záznamu," dodal Szeiff.

Podotkol, že verejnosť môže políciu kontaktovať na bezplatnom čísle 158, súkromnou správou na sociálnej sieti alebo osobne na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru.

Bratislavská mestská polícia v tejto súvislosti upozorňuje na to, že v prípadoch, keď je nezvestná osoba, nemusia občania s oznámením polícii čakať 24 hodín.

Bratislavský krajský policajný hovorca priblížil, že oznámenie o nezvestnosti polícia prijala v nedeľu (10. 9.). Vypátraná bola v čase o 6.30 h v pondelok. "Vo veci sa vykonáva ďalšie preverovanie," dodal Szeiff.

Podotkol, že pri pátraní polícia využila súčinnosť aj s príslušníkmi Mestskej polície Bratislava a členov Pohotovostného pátracieho tímu.