Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia začala v prípade zrážky vlaku s vozidlom trestné stíhanie

V sobotu popoludní 7. apríla 2018 došlo v Košiciach k zrážke nákladného vlaku a vozidla zn. Tatra, ktorého vodič utrpel smrteľné zranenia. Rušňovodič bol prevezený do nemocnice. Foto: TASR - HaZZ

Nákladné vozidlo odhodilo vedľa koľajiska, kde začalo horieť.

Košice 8. apríla (TASR) - Polícia začala v súvislosti s tragickou zrážkou vlaku a vozidla, ktorá sa stala v sobotu (7.4.) popoludní v Košiciach-Šaci, trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

K nehode došlo na železničnom priecestí pred vstupnou bránou do spoločnosti U.S. Steel Košice. Nákladné motorové vozidlo zn. Tatra viedol podľa polície 67-ročný muž v smere od obce Veľká Ida, okres Košice-okolie. "Pravdepodobne z dôvodu nerešpektovania dopravnej značky "Stoj, daj prednosť v jazde" a výstražného znamenia dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami vošiel s autom na priecestie do jazdnej dráhy prichádzajúceho rušňa vlakovej súpravy," vysvetlila okolnosti zrážky košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Nákladné vozidlo podľa jej ďalších slov odhodilo vedľa koľajiska, kde začalo horieť. "Vodič po náraze dopadol pod kolesá rušňa a jazdnej súpravy, pričom utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," spomenula s tým, že rušňovodič má podľa predbežnej lekárskej správy ťažké zranenia.



Škodu, ktorá v súvislosti s nehodou vznikla na nákladnom vozidle, rušni, železničnej trati a tam zaparkovanom ďalšom vozidle, predbežne vyčíslili na takmer 55.000 eur.

"Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela Ivanová.