Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

CIGARETY VO VÝFUKU AUTA: Ukrajinci pašovali 2300 cigariet

Pašované cigarety. Foto: Colná správa

Colný dlh bol vyčíslený na 346,32 eura.

Ubľa 9. apríla (TASR) - Polícia zaistila v obci Ubľa v pondelok (8. 4.) pašované cigarety. Nachádzali sa v aute s príslušníkmi Ukrajiny. Ako v utorok informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, ráno počas výkonu služby zastavila a kontrolovala policajná hliadka v tejto obci osobné motorové vozidlo, ktorého vodič a spolujazdkyňa boli z Ukrajiny.

"Pre dôvodné podozrenie z pašovania tovaru policajti vodiča vyzvali, aby sa s vozidlom dostavil na hraničný priechod Vyšné Nemecké s cieľom dôkladnej kontroly vozidla. Pracovníci Stanice colného úradu (SCÚ) Michalovce podrobili auto kontrole mobilným röntgenom a jeho spodnú časť skontroloval psovod so služobným psom na vyhľadávanie tabakových výrobkov," priblížila hovorkyňa.

V úkryte vo výfukovom potrubí sa podľa jej ďalších slov nachádzalo spolu 2300 kusov cigariet bez kontrolných známok na označenie tovaru. "Colný dlh bol vyčíslený na 346,32 eura. Prípad aj Ukrajincov na mieste prevzal poverený pracovník SCÚ Michalovce pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru," uzavrela Kopernická.