Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Naháňačka a streľba na diaľnici D1, zlodej dostal zásah

Ilustračné foto Foto: TASR

Na zastavenie auta použili policajti 15 výstrelov, päť varovných do vzduchu a šiestimi priamo zasiahli unikajúce vozidlo.

Trnava 12. júla (TASR) – Počas policajnej akcie, zameranej na boj proti krádežiam áut, zastavili policajti vo štvrtok (11. 7.) o 3. hodine na diaľnici D1 pri výjazde na Bučany v smere od Piešťan Škodu Octavia RS. V nej sedeli dvaja muži podozriví z krádeže spolupáchateľstvom, a to 19-ročný vodič z Hlohovca a 21-ročný spolujazdec z blízkych Dvorníkov. Policajti predtým výjazd zablokovali a posádku pri služobnom zákroku obmedzili na slobode.

Ich červená Octavia RS sa ukázala byť tzv. sprievodným autom pre ukradnutú Škodu Octavia striebornej farby, ktorá sa na diaľnici pohybovala v určitej vzdialenosti za červeným vozidlom. Striebornú Škodu odcudzili predtým v Drietome v okrese Trenčín. Keď jej vodič zbadal, že došlo k policajnému zákroku, začal unikať pred políciou. V protismere na diaľnici D1 ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky, pričom sa miestami rútil rýchlosťou až 200km/h. Policajti diaľničného oddelenia, zásahovej skupiny a kriminálnej polície auto prenasledovali. Na jeho zastavenie použili policajti 15 výstrelov, päť varovných do vzduchu a šiestimi priamo zasiahli unikajúce auto.

Vodič zo Zemianskych Sadov vo veku 29 rokov bol povrchovo zranený v zadnej časti tela. Následne nezvládol riadenie a narazil do zvodidiel, pričom jeho auto odhodilo do služobného auta Škoda Superb diaľničnej polície.

Všetci traja muži podozriví z krádeže auta sú zadržaní a v súčasnosti prebiehajú s nimi procesné úkony. Vodič na ukradnutom aute bol jednorazovo ošetrený.

TASR dnes o tom informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.