Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského v Bratislave

Na snímke policajné auto pred budovou Fakulty managementu a Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského na Odbojárov 10 v Bratislave 13. februára 2024. Foto: TASR - Pavol Zachar

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III preverujú udalosť spojenú s vyhrážkami voči doposiaľ nekonkretizovaným osobám.

Bratislava 13. februára (TASR) - Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.

"Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III preverujú udalosť spojenú s vyhrážkami voči doposiaľ nekonkretizovaným osobám," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.



Univerzita Komenského na sociálnej sieti priblížila, že zasahujúce zložky dali pokyn na opustenie budov. "Do 12.00 h bude prebiehať prehliadka priestorov. Vedenie univerzity a fakúlt poskytuje polícii maximálnu súčinnosť," doplnila.



Polícia: Nebezpečenstvo ohrozenia života v súvislosti so zásahom na UK nehrozí



V súvislosti so zásahom v budove Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu, nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo ohrozenia života. Potvrdil to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Môžeme potvrdiť, že nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo ohrozenia života a zdravia v súvislosti s predmetnou udalosťou," uviedol hovorca.

Aktuálne polícia preveruje oznámenie týkajúce sa vyhrážok smerujúcich voči Farmaceutickej fakulte UK. Univerzita priblížila, že zasahujúce zložky dali pokyn na opustenie budov a do 12.00 h sa bude konať prehliadka priestorov.