Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Muž podpálil auto svojmu bratovi, ale polícia ho stíhať nebude

Na snímke auto, ktoré muž podpáli svojmu bratovi v obci Ľubica. Políciu o tomto incidente informovali večer 3. augusta prostredníctvom linky tiesňového volania. Foto: Facebook Polícia SR - Prešovský kraj

Policajti podozrivého zadržali, keďže však poškodený nedal súhlas na trestné stíhanie svojho brata.

Kežmarok 5. augusta (TASR) - Polícia prijala v utorok (3. 8.) večer na linku tiesňového volania informáciu o požiari osobného auta v obci Ľubica v okrese Kežmarok. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, policajti zistili, že vozidlo Renault Megane malo byť podpálené 28-ročným miestnym mužom.

"Podľa zistení polície polial auto, patriace jeho bratovi, horľavinou a zapálil ho. Následkom požiaru došlo k obhoreniu predného nárazníka, prednej kapoty a časti kabeláže, predného podblatníka, prasknutiu čelného skla a čiastočnému obhoreniu strešnej lišty. Majiteľovi auta vznikla škoda 400 eur," uviedol Džobanik.

Ako povedal, policajti podozrivého zadržali, keďže však poškodený nedal súhlas na trestné stíhanie svojho brata, muž bol prepustený a jeho trestné stíhanie je ďalej neprípustné.