Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

KRÁDEŽ NA JARMOKU: V Bardejove zaznamenali dva trestné činy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ten počas jarmoku stratil mobilný telefón aj so SIM kartou, ktorý si ´neznámy nálezca´ prisvojil, uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Bardejov 28. septembra (TASR) - Polícia upozorňuje na opatrnosť počas spoločenských podujatí a rôznych akcií. Počas Bardejovského jarmoku koncom augusta zaznamenala dva trestné činy krádeže a jeden trestný čin zatajenia veci. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"V prvom prípade bol poškodeným mladý muž z obce Beloveža. Ten počas jarmoku stratil mobilný telefón aj so SIM kartou, ktorý si ´neznámy nálezca´ prisvojil. Poškodený vzniknutú škodu vyčíslil na 1500 eur," uviedla Ligdayová.

Večer neznámy páchateľ ukradol z vrecka nohavíc 26-ročnému mužovi z Hanušoviec nad Topľou mobilný telefón taktiež so SIM kartou. Muž škodu stanovil na približne 600 eur.

"O celú kapsičku prišiel 27-ročný Bardejovčan vďaka zlodejovi, ktorý využil chvíľku nepozornosti muža sediaceho na lavičke pred jedným z predajných stánkov. V kapsičke bol mobilný telefón, ako aj okuliare. Škoda bola poškodeným stanovená na 200 eur," doplnila Ligdayová.

Polícia apeluje na ľudí, aby si počas rôznych podujatí dávali mimoriadny pozor na svoje osobné a cenné veci.