Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

VYKOPALI GRANÁTY: Na východe sa našli dve delostrelecké munície

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Muníciu nad obcou Topoľa našli počas túry. Pyrotechnik zistil, že ide o delostrelecké granáty kalibra 81 milimetrov, uviedli policajti.

Habura/Topoľa 4. septembra (TASR) – Dva nálezy munície zaznamenala v týchto dňoch polícia na východe Slovenska. Kým v obci Habura v okrese Medzilaborce si muníciu z druhej svetovej vojny privolaný pyrotechnik prevzal k zneškodneniu, delostrelecké granáty, ktoré sa našli nad obcou Topoľa v Sninskom okrese, musel zneškodniť na mieste. Informovalo o tom prešovské policajné riaditeľstvo na sociálnej sieti.

V Habure mal delostrelecký granát s kalibrom 76 milimetrov a strelu z delostreleckého granátu s kalibrom 45 milimetrov nájsť pri výkopových prácach miestny obyvateľ. "Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka na zabezpečenie miesta nálezu a taktiež krajský pyrotechnik," informovala polícia.

Muníciu nad obcou Topoľa našli počas túry. "V tomto prípade pyrotechnik zistil, že ide o delostrelecké granáty kalibra 81 milimetrov,“ doplnili policajti s tým, že pyrotechnik muníciu zneškodnil na mieste, keďže z bezpečnostných dôvodov nebola schopná prevozu.