Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia žiada o pomoc pri zistení totožnosti sexuálneho násilníka

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri zistení totožnosti doposiaľ neznámeho sexuálneho násilníka, ktorý v sobotu 18. apríla o 4.55 h na ulici 5. apríla v Bánovciach nad Bebravou napadol 56-ročnú ženu.

Bánovce nad Bebravou 20. apríla (TASR) - Polícia žiada verejnosť o pomoc pri zistení totožnosti doposiaľ neznámeho sexuálneho násilníka, ktorý v sobotu 18. apríla o 4.55 h na ulici 5. apríla v Bánovciach nad Bebravou fyzicky napadol 56-ročnú ženu. Informovala o tom dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Útočník ženu hodil na zem, chytil ju medzi nohy a snažil sa jej vyzliecť pančuchy. Ťahal ju po tráve za činžiak. Žena sa neustále bránila, kričala, kopala, škriabala a útočníka aj niekoľkokrát pohrýzla. Náhodný okoloidúci muž páchateľa vyrušil a ten následne ušiel na neznáme miesto,"
uviedla Antalová.

Doplnila, že poškodená žena vyhľadala aj lekárske ošetrenie, pri útoku neznámeho muža totiž utrpela ľahké zranenie, a to mierny opuch tváre a nosa, ale bez potreby práceneschopnosti.

Na základe popisu poškodenej ženy policajti vyhotovili identikit neznámeho páchateľa. "Muž je vo veku asi 30 rokov, je vysoký 170 až 180 cm, mal štíhlu, ale svalnatú postavu a na krátko ostrihané blond vlasy. Na sebe mal tmavú teplákovú mikinu s kapucňou a na pravej ruke by mal mať stopy po hryzení," opísala Antalová.

Polícia v tejto súvislosti žiada občanov, ktorí spoznajú podľa indentkitu neznámeho muža, alebo majú akékoľvek informácie k uvedenému skutku, aby ju kontaktovali na známom telefónnom čísle 158.

V súvislosti s týmto prípadom začal ešte 18. apríla bánovský kriminalistický vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu.