Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Zlodej spôsobil výluku na železničnej trati pod Tatrami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Pre železničnú spoločnosť vznikla celková škoda prevyšujúca sumu 4000 eur.

Svit 30. januára (TASR) - Polícia pátra po zlodejovi, ktorý spôsobil prevádzkovú výluku na železničnej trati medzi Lučivnou a Svitom. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že neznámy páchateľ poškodil zariadenie na trati v období od 26. do 29. januára.

"Páchateľ prerušil zosilňovacie vedenie pozostávajúce z dvojžilového medeného lana v oblasti izolátora na trakčnej podpere, ktorá bola umiestnená vo výške ôsmich metrov. Bolo odcudzené napínacie lano v celkovej dĺžke 390 metrov," priblížila hovorkyňa. V dôsledku toho došlo k prerušeniu prenosu elektrického napätia, čím bola ohrozená prevádzka všeobecne prospešného zariadenia. V danom úseku podľa Ligdayovej nastala prevádzková aj napäťová výluka. Pre železničnú spoločnosť vznikla celková škoda prevyšujúca sumu 4000 eur.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade v prípade vedie stíhanie pre trestný čin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a trestného činu krádeže.