Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Brezne zahynul po nehode chodec, vodič ušiel

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Po vozidle polícia vyhlásila pátranie.


Brezno 28. novembra (TASR) – Polícia v Brezne vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej prišiel o život 61-ročný chodec. Dopravná nehoda sa stala v piatok (25.11.) o 20.00 h v Brezne na hlavnom cestnom ťahu I/66.

"Došlo k zrážke vozidla s chodcom, bytom Predné Halny. Doposiaľ nezistený vodič na nezistenom motorovom vozidle, pravdepodobne ide o osobné vozidlo Škoda Octavia striebornej farby, narazil do chodca bez reflexných prvkov prechádzajúceho cez cestu. Vodič išiel v smere od obce Polomka na Brezno. Náraz spôsobil chodcovi devastačné poranenie hlavy, v dôsledku čoho došlo k jeho usmrteniu. Vodič nezastavil a z miesta nehody odišiel na neznáme miesto," uviedla dnes hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová.

Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin neposkytnutia pomoci. Po vozidle polícia vyhlásila pátranie.

"Prosíme svedkov dopravnej nehody, aby nám poskytli akékoľvek informácie, ktoré by pomohli nehodu objasniť. Ozvať sa môžu telefonicky na číslo 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek útvare PZ," dodala hovorkyňa.

Ako Faltániová zdôraznila, chodci musia mať za zníženej viditeľnosti na sebe reflexné prvky nielen mimo obce, ale aj v obci. Mali by sledovať premávku a predvídať, cez cestu by mali prechádzať na miestach na to určených a vyhýbať sa rizikovým úsekom a nepreliezať zábradlia, neriskovať. Kombinácia tmavého oblečenia, nepozornosti a alkoholu môže byť totiž smrteľná.