Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Pri dopravných nehodách v Trenčianskom kraji prišlo o život 12 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Polícia

Najviac dopravných nehôd v TSK sa za prvých sedem mesiacov roka stalo v okrese Prievidza (181), najmenej v okrese Myjava (18).

Trenčín 19. augusta (TASR) – Za prvých sedem mesiacov tohto roka sa na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) stalo 591 dopravných nehôd, čo je o päť menej, ako v rovnakom období minulého roka. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

Od začiatku roka do konca júla si dopravné nehody v TSK vyžiadali 12 ľudských životov (medziročný pokles o osem), 30 osôb utrpelo ťažké a 210 ľahké zranenia. Medzi usmrtenými bolo päť vodičov osobných motorových vozidiel, traja vodiči motocyklov, jeden spolujazdec v osobnom vozidle, dvaja chodci a jeden cyklista.

Najviac dopravných nehôd v TSK sa za prvých sedem mesiacov roka stalo v okrese Prievidza (181), najmenej v okrese Myjava (18).

Až 83 vinníkov dopravných nehôd (14,04 percenta) bolo pod vplyvom alkoholu. Najviac nehôd spôsobili osoby pod vplyvom alkoholu v okresoch Prievidza (21) a Trenčín (20), najmenej v okresoch Partizánske (dvaja) a Myjava (jeden).